my good friends logo farge kopi

Publisering av nye artikler er flyttet til nettstedet www.my-good-friends.no.

digitale hjelpere

månedens artikkel

my good friends - MGFteam - logo

​Når kunstig intelligens streber mot selvstendighet: framtiden med AGI

​​​MGFteam KI - digitale hjelpere - april 2024

Den raske utviklingen av kunstig intelligens (KI) teknologi har åpnet dørene til mange muligheter, men også utfordringer som vi som samfunn må stå ansikt til ansikt med. Artificial General Intelligence (AGI) — en form for KI med evnen til å forstå, lære og anvende intelligens på et generelt nivå som et menneske — kan være rett rundt hjørnet. Dette konseptet, en gang en fjern fremtidsfantasi, blir stadig mer sentralt i strategiene til ledende teknologiselskaper. Med denne kraften følger et enormt ansvar. Hvordan kan vi sikre at AGI utvikles og brukes ansvarlig, og hva er konsekvensene for menneskeheten om vi mislykkes?

202404-toswitch

​Google lanserer Gemini: en ny æra innen KI-teknologi

​​​MGFteam KI - digitale hjelpere - mars 2024

Den 7. februar 2024 markerte Google en betydelig milepæl i utviklingen av kunstig intelligens ved å introdusere Gemini, en avansert oppdatering og rebranding av deres tidligere KI-chatbot, Bard. Med nye funksjoner, integrering med Android-app og global tilgjengelighet, representerer Gemini en ny æra for Google KI, designet for å forenkle og forbedre brukerinteraksjon på tvers av språk og plattformer.

2024-03 orgXdna

​Sosiale nettverks utvikling: fra åpne fora til lukkede grupper

​​​MGFteam KI - digitale hjelpere - februar 2024

"The end of the social network" publisert i The Economist: 1. 2. 2024.
Artikkelen kommer inn på den spesielle endringen av sosiale medier fra å være åpne offentlige plattformer til mer lukkede, private grupper. Denne endringen påvirker hvordan informasjon deles og diskuteres på internett, med betydelige konsekvenser for både brukerinteraksjon og spredning av nyheter. Referansen til "The end of the social network" publisert i The Economist gir innsikt i de underliggende årsakene til denne trenden og dens potensielle effekter på samfunnet.

2024-02-toswitch

​Veiledning i valg av kunstig intelligens modeller

​​​MGFteam KI - digitale hjelpere - januar 2024

I en verden hvor kunstig intelligens (KI) blir stadig mer integrert i våre liv, er det viktig for forbrukere å kunne velge riktig KI-modell for deres behov. Med et mangfold av tilgjengelige alternativer, fra Poe og ChatGPT (openai.com) til Playground - OpenAI API, Perplexity, Bing, og Bard (google.com), kan valget være overveldende.

Hver av disse plattformene tilbyr unike funksjoner som kan være avgjørende for spesifikke applikasjoner. For eksempel, Poe er kjent for sin brukervennlighet og interaktivitet, mens ChatGPT skiller seg ut med sin avanserte språkbehandling og generering av naturlig tekst. OpenAI's Playground tilbyr en mer tilpassbar opplevelse, perfekt for de som ønsker å eksperimentere med KI-modeller.

På den annen side, tilbyr Perplexity en unik dybde i analyseverktøy, noe som er ideelt for forskere og dataanalytikere. Bing og Bard fra Google er utmerkede alternativer for de som søker integrerte løsninger i sine eksisterende plattformer.

2024-01-TOSWITCH

​Navigering i appverdenen:
En guide til nyttige og gratis apper for eldre

​​​MGFteam KI - digitale hjelpere - desember 2023

I en verden hvor teknologi stadig utvikler seg, er det en overflod av apper designet for å gjøre livet enklere. For eldre kan riktig app være en kilde til bekvemmelighet, læring, og tilkobling. Men med så mange apper som markedsføres som "gratis", kan det være utfordrende å skille mellom dem som virkelig er kostnadsfrie og de som skjuler avgifter. Denne artikkelen gir en oversikt over noen av de mest nyttige appene for eldre og gir råd om hva man bør vurdere før man velger og installerer en app.

202312-toswitch

Få bedre informasjon gjennom AI chatbots: Hvordan stille de beste spørsmålene

​​​MGFteam KI og digitale hjelpere - november 2023

I en digital tidsalder er det ingen tvil om at teknologi har revolusjonert måten vi søker og mottar informasjon på. AI-chatbots, eller kunstig intelligente samtalepartnere, er blant de nyeste verktøyene som er designet for å forbedre brukeropplevelsen på nettet. Men hvordan kan vi optimalisere vår interaksjon med disse botene for å få den beste mulige informasjonen? La oss utforske dette.

202311-TOSWITCH

Personer - innflytelse og ansvar.

​​MGFteam KI og forbrukere - oktober 2023

Kunstig intelligens (AI) kan utnyttes for å øke hver persons innflytelse og ansvar i samfunnet på flere måter.

Microsoft 365 og kunstig intelligens: en nærmere titt på Copilot og flere applikasjoner

​​MGFteam KI og forbrukere - september 2023

I en digital tidsalder hvor datamaskiner spiller en stadig større rolle i våre daglige liv, har Microsoft 365 bevist at verktøysettet blir stadig mer intelligent og sammenhengende. Med integrasjon av kunstig intelligens (KI) i flere av sine applikasjoner, har Microsoft demonstrert sin forpliktelse til å forbedre brukeropplevelsen og produktiviteten. En av de mest spennende tilleggene er Copilot. La oss se nærmere på hvordan KI forandrer måten vi bruker Microsoft-produkter på.

"Digital inkludering for eldre: Hvordan tilrettelegge for læring i den digitale tidsalder? 

MGFteam KI og forbrukere - august 2023 

​Prompt:
Vi er en gruppe på 5 personer - alle eldre enn 70 år som skal snakke om: Det er utfordrende å gi eldre ny nødvendig kunnskap i den digitale utviklingen — krever spesiell opplærings-metodikk. Har du et forslag til et tema vi kan starte med og kan du gi oss litt bakgrunns-informasjon?

Svar:
Selvfølgelig! Jeg forstår at dere ønsker å belyse utfordringene og mulighetene knyttet til å formidle digital kunnskap til eldre. Dette er et viktig tema, spesielt i lys av den stadige teknologiske utviklingen.
Tema: "Digital inkludering for eldre: Hvordan tilrettelegge for læring i den digitale tidsalder?"

Juli 2023
MGFteam KI og forbrukere

Prompt:
Ved motivering av seniorer for å lære data er det å stimulere viktig?

Svar:
Ja, det er svært viktig å motivere seniorer når de lærer ny teknologi som data. Mange eldre kan føle seg usikre eller overveldet av det ukjente, og noen kan også være motvillige til å lære noe de ser på som komplisert eller unødvendig. Derfor kan det være nødvendig med en betydelig mengde oppmuntring og støtte for å motivere dem til å lære og bruke ny teknologi.


Her er noen tips for å stimulere seniorer til å lære data:

MGFteam - Kunstig intelligens og apper
Det finnes tusenvis av apper til mobilen. Mange av disse er veldig praktiske for eldre for å gjøre hverdagen enklere og lettere, men mange eldre er ikke vant til å bruke mobilen og appene. Hvordan kan kunstig intelligens hjelpe de til å forstå og bruke disse.

Mer enn 70 prosent av verdens befolkning (5,7 milliard mennesker) vil ha tilgang på mobilforbindelse (2G, 3G, 4G eller 5G) innen 2023. 66 prosent av verdens befolkning (5,3 milliarder mennesker) vil være internettbrukere i 2023.

Disse appene bruker mest mobildata – slik sjekker du selv hvor mye du bruker.