my good friends logo farge kopi

Publisering av nye artikler er flyttet til nettstedet www.my-good-friends.no.

digitale samtaler

månedens artikkel

my good friends - MGFteam - logo

​​Kampen mot desinformasjon: teknologiens dobbeltrolle

​​MGFteam - digitale samtaler - mai 2024

Artikkelen utforsker hvordan desinformasjon fungerer og hvordan den kan bekjempes. Med teknologiske fremskritt har produksjon og spredning av falske nyheter blitt billigere og mer raffinert, noe som utgjør en trussel mot demokratiet. Likevel, teknologi spiller også en rolle i oppdagelse og håndtering av desinformasjon. Bedre samarbeid og tilgang til data er nødvendig for å håndtere utfordringene desinformasjon fører med seg, og lovendringer som Europas nye "Digital Services Act" kan være et skritt i riktig retning for å fremme datadeling og forskning.

2024-06 samtaler

​​Arbeid som en KI-språkmodell: en ny æra for produktivitet og autonomi

​​MGFteam - digitale samtaler - april 2024

I lys av den rivende utviklingen innen kunstig intelligens (KI), peker forskning på at KI-agenter – systemer med betydelig autonomi som kan handle uavhengig – representerer et betydelig skritt fremover for effektivitet og innovasjon. Disse agentene, som opererer som sine egne arbeidsledere, har demonstrert evnen til å samle informasjon, resonnere og iverksette handlinger på egen hånd. En særlig interessant anvendelse av dette prinsippet er innen språkmodeller, hvor en agentisk tilnærming har ført til betydelige prestasjonsforbedringer. Ved å etterligne menneskelig arbeidsmetodikk – hvor en oppgave gjennomgås, diskuteres og forbedres i flere iterasjoner – har disse modellene oppnådd enestående resultater. Denne artikkelen utforsker hvordan denne metoden ikke bare forbedrer ytelsen til språkmodeller, men også potensielt kan revolusjonere hvordan vi interagerer med og utnytter teknologi i arbeidslivet.

202404-KI

​​Kan kunstig intelligens redde oss fra kundeservice-underverdenen?

​​MGFteam - digitale samtaler - mars 2024

I en æra preget av frustrerende kundeservice-opplevelser utforsker vi hvordan kunstig intelligens (KI) lover å revolusjonere feltet. Fra evige ventetider på telefonen til interaksjoner med chatbots som nesten forstår oss, står vi ved et teknologisk veiskille. Vil KI være helten som trekker oss ut av kundeservicens mørke labyrint, eller ender vi opp med å savne menneskelig kløkt og kaoset som følger med?

2024-03 KI

​​Snakke som en pro: 10 morsomme og smarte triks for å mestre ChatGPT samtaler!

​​MGFteam - digitale samtaler - februar 2024

Oppdag hvordan du kan forvandle dine ChatGPT-interaksjoner til underholdende og effektive samtaler. Denne artikkelen utforsker ti kreative strategier, fra å gi klar og relevant kontekst, til å bruke åpne spørsmål og tilpasse svarene for din målgruppe. Med en blanding av humor og praktiske tips, vil du lære å kommunisere mer effektivt med ChatGPT, enten du er ute etter spesifikke svar eller kreative idéer.

202402-MGFteam-samtaler

​​Vi trenger å fokusere mer på de sosiale effektene av AI, sier Nicholas Christakis 

​​MGFteam - digitale samtaler - januar 2024

I en verden der kunstig intelligens (AI) stadig vokser i innflytelse og tilstedeværelse, peker Nicholas A. Christakis, direktør for Human Nature Lab ved Yale University, på behovet for å forstå AI's sosiale effekter. Gjennom eksperimenter som undersøker menneskelig samspill med og rundt AI, avdekker han hvordan disse teknologiene kan forme vår måte å behandle hverandre på, fra hverdagslige valg til etiske beslutninger. Artikkelen utforsker AI's rolle i sosiale miljøer og dens innvirkning på menneskelige normer og atferd.

2023-12-20 The Economist

​​Kunstig intelligens ved et veiskille:
Datagigantenes Frontier model og samfunnet

​​MGFteam KI og samtaler - desember 2023

I en verden der data er den nye valutaen, har datagigantenes "Frontier Model" for kunstig intelligens skapt bølger gjennom alle sektorer i samfunnet. Disse AI-modellene, kjent for sin banebrytende kapasitet til å bearbeide og analysere data, har transformert hvordan vi ser på teknologiens rolle i politikk, næringsliv, og hverdagslivet.

202312-ki

Kildekritikk og riktig informasjon ved hjelp av AI chatbot på nettet. 

​​MGFteam KI og samtaler - november 2023  

Kunstig intelligens (AI) har revolusjonert mange aspekter av vårt daglige liv, inkludert hvordan vi søker og mottar informasjon. Med fremveksten av AI-drevne chatbots på nettet, er det imidlertid viktig å forstå hvordan man kan utøve kildekritikk og sikre at informasjonen man mottar er korrekt og pålitelig.

202311-KI_new

KI - begrensninger og muligheter.

​MGFteam KI og lovgivning - oktober 2023 

Å forstå begrensningene og mulighetene til generativ kunstig intelligens (KI) er en viktig del av ethvert prosjekt som involverer bruken av slike teknologier. Her er noen trinn som kan hjelpe deg med å oppnå en bedre forståelse og kontroll over generativ KI:

Generativ kunstig intelligens: fantastiske muligheter og inherente risikoer

​MGFteam KI og lovgivning - september 2023 

Generativ kunstig intelligens (KI) som ChatGPT, Dall-E, og Midjourney har revolusjonert hvordan vi forstår og anvender teknologi. Disse algoritmene genererer innhold, enten det er tekst, bilder, musikk eller annet, som kan være nesten umulig å skille fra menneskeskapt innhold. Mens mulighetene er enorme, kommer de med betydelige risikoer som virksomheter må vurdere.

MGFteam - Kunstig intelligens og samtaler
Kunstig intelligens utvikles på stadig flere nye områder. Det stiller store krav til etiske retningslinjer. Hvordan kan en god samtale innenfor etiske rammer følge med på dette?  

Bruk av kunstig intelligens i EU vil bli regulert av AI-loven, verdens første omfattende AI-lov. Finn ut hvordan den vil beskytte deg.

Frontier Model Forum 

Følgende er en felles kunngjøring og innføring med Anthropic, Google og Microsoft.