KI og samtaler

månedens artikkel

my good friends - MGFteam - logo

Kildekritikk og riktig informasjon ved hjelp av AI chatbot på nettet. 

​​MGFteam KI og samtaler - november 2023  

Kunstig intelligens (AI) har revolusjonert mange aspekter av vårt daglige liv, inkludert hvordan vi søker og mottar informasjon. Med fremveksten av AI-drevne chatbots på nettet, er det imidlertid viktig å forstå hvordan man kan utøve kildekritikk og sikre at informasjonen man mottar er korrekt og pålitelig.

202311-KI_new

KI - begrensninger og muligheter.

​MGFteam KI og lovgivning - oktober 2023 

Å forstå begrensningene og mulighetene til generativ kunstig intelligens (KI) er en viktig del av ethvert prosjekt som involverer bruken av slike teknologier. Her er noen trinn som kan hjelpe deg med å oppnå en bedre forståelse og kontroll over generativ KI:

Generativ kunstig intelligens: fantastiske muligheter og inherente risikoer

​MGFteam KI og lovgivning - september 2023 

Generativ kunstig intelligens (KI) som ChatGPT, Dall-E, og Midjourney har revolusjonert hvordan vi forstår og anvender teknologi. Disse algoritmene genererer innhold, enten det er tekst, bilder, musikk eller annet, som kan være nesten umulig å skille fra menneskeskapt innhold. Mens mulighetene er enorme, kommer de med betydelige risikoer som virksomheter må vurdere.

Regatta båten draken. 

​MGFteam KI og lovgivning - august 2023

Prompt: Hvem konstruerte regatta båten draken?  

kommentar:
Svar:
Regatta-båten Draken ble konstruert av den norske skipsdesigneren Johan Anker. Draken er en 6-meter klassebåt som ble utviklet i 1929. Anker var en anerkjent skipsdesigner på den tiden og står bak flere andre velkjente seilbåter og regattabåter. Draken er kjent for sin elegante design og gode seilegenskaper, og den har siden sin lansering vært en populær båt i seilregattaer rundt om i verden. Hvem er de mest kjente norske konstruktører av regattabåter?  

Juli 2023 
MGFteam KI og lovgivning

Prompt: Jeg ønsker å bruke kunstig intelligens i hverdagen for å ha en god livskvalitet. Har du noen forslag til hva jeg kan gjøre?

Svar: Absolutt! Kunstig intelligens kan være til stor nytte for å forbedre livskvaliteten i hverdagen. Her er noen forslag til hvordan du kan bruke AI for å oppnå dette:

MGFteam - Kunstig intelligens og samtaler
Kunstig intelligens utvikles på stadig flere nye områder. Det stiller store krav til etiske retningslinjer. Hvordan kan en god samtale innenfor etiske rammer følge med på dette?  

Bruk av kunstig intelligens i EU vil bli regulert av AI-loven, verdens første omfattende AI-lov. Finn ut hvordan den vil beskytte deg.

Frontier Model Forum 

Følgende er en felles kunngjøring og innføring med Anthropic, Google og Microsoft.