my good friends logo farge kopi

Publisering av nye artikler er flyttet til nettstedet www.my-good-friends.no.

digitale endringer

månedens artikkel

my good friends - MGFteam - logo

​Syv tiår å telle ned: Eldrebølgen surfer på AI-bølgen!

MGFteam - digitale endringer - mai 2024

I en verden hvor teknologien utvikler seg raskere enn man rekker å si "kunstig intelligens", står en heroisk gruppe bestående av individer med minst syv tiår under beltestedet klare til å ta skrittet inn i fremtiden. Med en enkel guide på "Hvordan overtale din bestemor til å bruke en smarttelefon" på den ene siden, og skeptikere som trenger litt mer enn et vennlig dytt på den andre, er det tid for å utforske hvordan denne generasjonen vil eller ikke vil adoptere teknologien.

202405-orgXdna

​AI-gullrushet: hvordan organisasjoner blir styrtrike

MGFteam - digitale endringer - april 2024

Artikkelen utforsker det eksplosive markedet for kunstig intelligens (AI), der selskaper som Nvidia og Microsoft leder an, men langt fra er de eneste som drar fordel. Fra maskinvareprodusenter til uavhengige modellskapere, AI-gullrushet skaper enorme verdier, med en samlet verdiøkning på $8 trillioner for selskapene involvert siden starten av generativ AI-æraen. Denne artikkelen dykker ned i hvilke lag av AI-teknologien som tiltrekker seg mest verdi og hvordan konkurransen former fremtidens vinnere i AI-markedet

202404-orgXdna

​Sora: revolusjonerende AI-drevet videoproduksjon fra OpenAI

MGFteam - digitale endringer - mars 2024

OpenAI introduserer Sora, en banebrytende modell designet for å generere videoinnhold ved hjelp av kunstig intelligens. Ved å kombinere avansert språkforståelse med evnen til å skape komplekse scener, setter Sora en ny standard for kreativ utfoldelse innen film, design og kunst. Denne artikkelen utforsker Sora's teknologi, potensielle anvendelser og OpenAI's sikkerhetstiltak for å sikre etisk bruk.

Sora-openai

​Microsoft Copilot: en ny æra i personlig og profesjonell produktivitet

MGFteam - digitale endringer - februar 2024

Microsoft har lansert Copilot Pro og utvidet Copilot for Microsoft 365 til å omfatte bedrifter av alle størrelser. Dette markerer en betydelig forandring i hvordan individer og organisasjoner kan håndtere sine digitale oppgaver. Med forbedrede KI-funksjoner og tilgjengelighet på tvers av flere plattformer, inkludert mobile enheter, står Microsoft Copilot klar til å revolusjonere produktivitet og kreativitet.

copilot-202402

​Teslas veivalg: fra menneskelig intuisjon til maskinell presisjon

MGFteam - digitale endringer - januar 2024

Tesla har tatt et kvantesprang i selvkjøringsteknologi ved å integrere prinsippene for maskinlæring i utviklingen av sin Full Self-Driving (FSD) programvare. Ved å analysere millioner av eksempler på menneskelig kjøreoppførsel, utvikler selskapet en nevral nettverk-planlegger som lærer av ekte kjøresituasjoner. Dette innovative systemet, som er sentralt i Teslas visjon, streber etter å overgå tradisjonelle regelbaserte systemer ved å tilby en mer adaptiv og intelligent kjøreassistanse. Med Elon Musk ved roret, posisjonerer Tesla seg ikke bare som en bilprodusent og en forkjemper for ren energi, men også som en pioner innen kunstig intelligens i fysiske og virtuelle verdener.

SD-tesla3-ny

​Sikker bruk av ChatGPT med personlige data:
En guide for analyse av forsikringsdokumenter

MGFteam KI og endringer - desember 2023

I en verden hvor digital assistanse blir stadig mer integrert i våre daglige gjøremål, står mange overfor spørsmålet: Hvordan kan jeg bruke mine egne data, som dokumenter eller informasjon funnet på nettsider, sammen med avanserte verktøy som ChatGPT for å effektivisere og forbedre min informasjonsanalyse? Dette spørsmålet blir særlig relevant når det gjelder sensitive oppgaver, som for eksempel å analysere forsikringsdokumenter for å vurdere om man er overforsikret. Denne artikkelen utforsker hvordan man kan bruke ChatGPT på en sikker og effektiv måte for slike formål.

202312-orgXdna

Forbedring av kundekontakt med AI chatbots i nettbaserte kundesamtaler

MGFteam KI og endringer - november 2023

I den digitale tidsalderen søker forbrukere umiddelbar respons på sine henvendelser. Dette kan ofte være utfordrende for bedrifter med begrensede ressurser. Heldigvis tilbyr AI chatbots en løsning som kan håndtere store volumer av kundehenvendelser, samtidig som de gir en personlig og effektiv kundeopplevelse.

202311-orgXdna

Kunstig intelligens og chatbot.

MGFteam KI og organisasjoner - oktober 2023 

Å implementere og optimalisere en chatbot for en stor norsk forretningsbank krever en grundig tilnærming for å sikre at tjenesten er effektiv, brukervennlig og sikker. 

Microsoft: En pioner innen kunstig intelligens

MGFteam KI og organisasjoner - september 2023 

Microsoft har i flere tiår vært i forkant av teknologisk innovasjon, og deres dykk inn i verdenen av kunstig intelligens (KI) er intet unntak. Fra de tidligste dagene av personlig databehandling til nåtidens skybaserte verktøy og tjenester, har selskapet vist en konstant streben etter å revolusjonere hvordan vi interagerer med teknologi.  

Endre organisasjonen mot et flatt hierarki og åpen kommunikasjon.

​MGFteam KI og organisasjoner - august 2023

​Prompt:
Kunstig intelligens vil stille nye krav til organisasjoner. Hvordan kan Microsoft 365 benyttes som et hjelpemiddel for å endre organisasjonen mot et flatt hierarki og åpen kommunikasjon?  

Svar:
Kunstig intelligens (AI) forvandler mange aspekter av forretningsverdenen, inkludert organisatoriske strukturer. Et flatt hierarki og åpen kommunikasjon kan dra nytte av de økte mulighetene som teknologien bringer. Microsoft 365, med sitt rike utvalg av verktøy og tjenester, kan hjelpe organisasjoner i denne overgangen på flere måter:

Juli 2023
MGFteam KI og organisasjoner

Prompt:
Beskrivelse av det som skjer i et samfunn som endres på grunn av kunstig intelligens 

Svar:
Det er flere begreper som kan beskrive endringer i et samfunn på grunn av kunstig intelligens (AI).Spørsmål: Hvordan beskrive KI transformasjon og hvordan vi skal snakke om det?

Svare: KI-transformasjon refererer til den transformasjonen som kunstig intelligens (KI) fører med seg i samfunnet og næringslivet:

MGFteam - Kunstig intelligens og endringer
Det er forventet store endringer i jobber og jobb-innhold på grunn av kunstig intelligens. Microsoft ønsker å være en aktiv deltager basert på sin eierandel i OpenAI. Følg med på og diskuter Microsoft 365 løsninger og hvordan disse kan endre jobber og jobb-innhold. 

Vi introduserer Microsoft 365 Copilot - se her

Den nye Microsoft 365 Copilot-funksjonen jobber sammen med deg, innebygd i appene du bruker hver dag – Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Teams og mer. Den kombinerer kraften i språkmodeller med bedriftsdataene dine og konteksten – inkludert alle Microsoft 365-appene, dokumentene og samtalene dine.